HAVÄNGS MUSEIFÖRENING

Hem Föreningen Lindgrens länga Stenörens ålabod Örakarsfallen Haväng med omgivning
Havängskväll Havängsvandring Medlemsblad Bli medlem Karta
Aktiviteter Aktuella frågor Länkar

Havängskväll

I regel lördagen före Kiviksmarknad bjuder vi in till HAVÄNGSKVÄLL med inledande ÅRSMÖTE. Vi bjuder in en intressant personlighet med någon anknytning till Österlen. Musikunderhållning med varierat innehåll bjuds också under kvällen.

Arrangemanget är gratis och öppet för alla.

Ofta har vi haft tur med fint väder och Haväng bjuder på skön en sommarkväll. Många passar på att ta med lite picknick som avnjuts i kvällssolen tillsammans med sommarbekanta.

Här under presenteras tidigare Havängskvällar:

Havängskväll 2014,

"Piraten", Erland Aspelin kåserade och Johan Söllcher musicerade

Havängskväll 2013,

"Handbok för glada gubbar",  Dag Sebastian Ahlander, musik Albo spelmän

Havängskväll 2012,

"Haväng i förändring", Lars Holmqvist reflekterade medan Clas Göran Söllgård och Roland "Gotte" Gottlow underhöll.

Havängskväll 2011,

"Naturen och andlighet", Per Frostensson, kyrkoherde i Kiviks församling kåserar och Britt Forsströmson, Malmö symfoniorkester och riksspeleman för Blekinge står för musiken på spilåflöjt, fiol och nyckelharpa.

Havängskväll 2010 ,

Kristina Kappelin berättar om ett händelserikt Italien.

Musik Roland "Gotte"  Gottlow.

Havängskväll 2009,

"Vandring till Kivik", Clas Göran Söllgård läser ur Gun Nihléns klassiska bok "Barnen Sommaren och Gården".  Musik med sång Mona Wallin och Calle Jönsson gitarr.

Havängskväll 2008 ,

Rolf Gustavsson, SvD:s korrespondent i Bryssel och krönikör med rötter i Österlen, kåserar. Musik - Poesi med Clas Göran Söllgård och Russin&Mandel.

Havängskväll 2007,

"I Olle Adolphsons anda", Musik - Poesi med Susanne Brogårdh, Ingmar Collmo, Ulf Pyk och Clas Göran Söllgård.

Havängskväll 2006,

Sigge Cederlund kåserar "om och av Piraten". Musik "Äpplet i lomman" med Gustav Mandelman.

Havängskväll 2005,

Underhållning av och med två Sveriges namnkunnigaste folkmusiker; Mats Edén och Tina Quartey.

Tidigare uppträde har också varit: Thomas Löfström 2004, Anders Granström 2003,

Björn Ranelid 2001.

Årets Havängskväll 2014

Lördagen den 12 juli kl 18.30 med Årsmöte och underhållning. Läs kallelse, verksamhetsberättelse och förslag till förändring av stadgar här under:

KALLELSE till årsmöte 2014

VERKSAMHETSBERÄTTSELSE för verksamhetsåret

Förslag till STADGAR

Kl 19 är det dags för underhållning vid Lindgrens länga. ERLAND ASPELIN kåserar om Piraten. Han har ett förflutet från Södra Mellby och Kivik och har författat flera böcker om sin barndom i Kivik. För musikunderhållningen står JOHAN SÖLLCHER.

Affisch

Före underhållningen hålls årsmöte kl 18.30.

Haväng, 277 37 KIVIK

Tfn 0414-74027  e-post mail@havangsmuseiforening.se  bg 5932-9680  webbadress havangsmuseiforening.se