HAVÄNGS MUSEIFÖRENING

Hem Föreningen Lindgrens länga Stenörens ålabod Örakarsfallen Haväng med omgivning
Havängskväll Havängsvandring Medlemsblad Bli medlem Karta
Aktiviteter Aktuella frågor Länkar

Havängskväll

I regel lördagen före Kiviksmarknad bjuder vi in till HAVÄNGSKVÄLL med inledande ÅRSMÖTE. Vi bjuder in en intressant personlighet med någon anknytning till Österlen. Musikunderhållning med varierat innehåll bjuds också under kvällen.

Arrangemanget är gratis och öppet för alla.

Ofta har vi haft tur med fint väder och Haväng bjuder på skön en sommarkväll. Många passar på att ta med lite picknick som avnjuts i kvällssolen tillsammans med sommarbekanta.

Här under presenteras tidigare Havängskvällar:

Havängskväll 2012,

"Haväng i förändring", Lars Holmqvist reflekterade medan Clas Göran Sollgård och Roland "Gotte" Gottlow underhöll.

Havängskväll 2011,

"Naturen och andlighet", Per Frostensson, kyrkoherde i Kiviks församling kåserar och Britt Forsströmson, Malmö symfoniorkester och riksspeleman för Blekinge står för musiken på spilåflöjt, fiol och nyckelharpa.

Havängskväll 2010 ,

Kristina Kappelin berättar om ett händelserikt Italien.

Musik Roland "Gotte"  Gottlow.

Havängskväll 2009,

"Vandring till Kivik", Clas Göran Söllgård läser ur Gun Nihléns klassiska bok "Barnen Sommaren och Gården".  Musik med sång Mona Wallin och Calle Jönsson gitarr.

Havängskväll 2008 ,

Rolf Gustavsson, SvD:s korrespondent i Bryssel och krönikör med rötter i Österlen, kåserar. Musik - Poesi med Clas Göran Söllgård och Russin&Mandel.

Havängskväll 2007,

"I Olle Adolphsons anda", Musik - Poesi med Susanne Brogårdh, Ingmar Collmo, Ulf Pyk och Clas Göran Söllgård.

Havängskväll 2006,

Sigge Cederlund kåserar "om och av Piraten". Musik "Äpplet i lomman" med Gustav Mandelman.

Havängskväll 2005,

Underhållning av och med två Sveriges namnkunnigaste folkmusiker; Mats Edén och Tina Quartey.

Tidigare uppträde har också varit: Thomas Löfström 2004, Anders Granström 2003,

Björn Ranelid 2001.

Årets Havängskväll, lördagen den  20 juli, kl 19, vid Lindgrens länga

Årets Havängskväll bjuder på ett kåseri av Dag Sebastian Ahlander, författare till ”Handbok för glada gubbar”. Intressant läsning för många. Han har ett rikt förflutet och tillbringar sommaren här på Österlen, i Kivik.

Kvällen bjuder också på musikunder-hållning här från trakten med spelmans-musik. Albo Spelmän, fem skickliga musiker på fiol, dragspel och nyckelharpa.

Före underhållningen hålls årsmöte kl 18.30.

Haväng, 277 37 KIVIK

Tfn 0414-74027  e-post mail@havangsmuseiforening.se  bg 5932-9680  webbadress havangsmuseiforening.se